Fietsenmaker herstelt fietsen aan huis

Fietsenmaker herstelt fietsen aan huis

Fietsenmaker herstelt fietsen aan huis

Print
Duffel - Fietsenmaker Koen Dirks uit Duffel herstelt voortaan ook fietsen aan huis.
"Gedurende twintig jaar was ik met veel plezier huisman. Maar toen de kinderen oud genoeg waren, rijpte bij mij het idee om met een eigen zaak te beginnen. Ik heb vervolgens een tweejarige opleiding tot fietsenmaker gevolgd en daarna nog een jaar lassen en elektriciteit. Vorig jaar ben ik afgestudeerd. Dat ik voor een job als fietsenmaker koos, is niet zo vreemd. Als kind was ik al aan fietsen aan het sleutelen. De interesse voor de fiets is altijd gebleven", vertelt Koen Dirks.

In de Stationsstraat 77 in Duffel, aan de achterzijde van zijn woning, kon Koen een pand huren dat al jarenlang leegstaat. Aan de straatkant richtte hij er een eigen fietsatelier in. "De huisbaas moet hier nog een en ander buitenhalen en dan kan ik in een van de kamers een showroom inrichten waar ik tweedehandse fietsen ga verkopen", gaat Koen Dirks Verder.

Volgens Koen zijn er niet zoveel fietsenherstellers in Duffel, waardoor hij zijn slaagkansen hoog inschat. Bovendien is hij ook begonnen met het maken van huisbezoeken. "Met de Fietsmobiel ga ik elke dinsdag, donderdag en zaterdag op de baan. Mensen kunnen dus voor deze dagen een afspraak maken voor een reparatie of onderhoud op verplaatsing. Voorlopig doe ik dit nog met onze gezinswagen, maar vanaf volgende week gebruik ik hiervoor een vrachtwagen. Die zal tegen volledig ingericht en voorzien zijn van een ruime meubelbak, zodat ik op een comfortabele manier volwaardige reparaties en onderhoud aan élke fiets kan uitvoeren. Dit kan bij jou thuis, op je werk, op school, bij vrienden of eender waar zijn."

Info: 0489.67.91.31, www.defietsmobiel.be

Chris VAN ROMPAEY, Jan VAN DE POEL
Foto Joris Herregods

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio