Stadsbestuur bespaart op toelage aan huwelijksjubilarissen

Print
Lier - Het schepencollege wil het bedrag dat ze aan huwelijksjubilarissen cadeau doet drastisch verminderen. Koppels die 65 jaar getrouwd zijn, krijgen zelfs niets meer. En de 250 euro die een honderdjarige krijgt, wordt helemaal afgeschaft.
Momenteel ontvangt ieder echtpaar bij hun 50-, 60-, 65- of 70-jarige huwelijksjubileum aankoopbons van de stad ter waarde van respectievelijk 75, 100, 125 of 250 euro. Dit wordt uitbetaald in bons van 25 euro, die verzilverd kunnen worden bij de deelnemende lokale handelaars. Daarnaast biedt de stad tot elke eeuweling een geldbedrag van 250 euro aan.

"Indien deze procedure bestendigd blijft, kost dit de stad dit jaar 19.525 euro. Het voorziene budget van 11.250 euro zou hierbij dus met 8275 euro worden overschreden. Een herziening van de verdeelsleutel voor deze toelage is dus aan de orde", zegt schepen van Burgerzaken Rik Pets (N-VA).

Het schepencollege heeft daarom beslist om geen aankoopbons meer te geven aan koppels die 65 jaar getrouwd zijn. De anderen krijgen aanzienlijk minder, namelijk één euro per jaar getrouwd. Dat betekent dat 50-jarige jubilarissen vijftig euro per koppel ontvangen, 60-jarige jubilarissen zestig euro en 70-jarige jubilarissen zeventig euro. Daarnaast wordt de toelage voor eeuwelingen geschrapt. Zij krijgen enkel nog een boeket en een doos pralines.

Voor 2013 komt de totale kostprijs zodoende neer op 8990 euro. Als de gemeenteraad de wijzigingen goedkeurt, treden ze op 1 maart in werking.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio