Gehoorschade door voetzoeker in stadion

Gehoorschade door voetzoeker in stadion

Gehoorschade door voetzoeker in stadion

Print
Willebroek - De 23-jarige Darach De Keersmaecker liep een barotrauma op door een ontploffende voetzoeker tijdens de voetbalwedstrijd van Genk tegen Club Brugge. De Willebroekenaar, die misschien nooit meer goed zal horen, zoekt getuigen die de dader kunnen identificeren.

Genk kreeg zondagnamiddag in zijn thuiswedstrijd tegen Club Brugge even na het begin van de wedstrijd een strafschop. “Daarop werd vanuit het vak AA boven mij een drietal projectielen gegooid naar een steward. Het eerste ontplofte in de buurt van die man, het tweede miste zijn doel maar het derde bommetje kwam tussen mij en mijn vriend Niels terecht. Het ontplofte met een zeer luide knal”, legt De Keersmaecker uit.

Door het geluid was de jongeman zijn oriëntatiegevoel kwijt, had hij pijn aan de oren en last van oorsuizingen. In het UZA stelden de artsen een ernstig barotrauma (een aandoening die wordt veroorzaakt door overdreven hoge druk) vast dat onmiddellijk een aangepaste therapie noodzaakte. “Elke voor- en namiddag moet ik voor enkele uren in de drukcabine”, legt De Keersmaecker uit.

Nog tot en met het weekend is de jongeman aan zijn bed gekluisterd. Hoe het daarna verder moet is nog niet duidelijk. “Over blijvende gehoorschade hebben de dokters zich nog niet uitgesproken maar dat is niet uitgesloten. Ik mag er niet aan denken dat ik met dat probleem voor de rest van mijn leven zit opgezadeld.”

Hij en zijn vriend Niels dienden bij de politie al klacht in tegen onbekenden en zowel de security van Genk als die van Club Brugge hebben de beelden in het stadion opgevraagd. Ook de politie van de zone GAOZ in Genk gaat op zoek naar de daders in het AA-vak (bezoekers) van Racing Genk die tijdens de laatste wedstrijd tegen Club Brugge bommetjes in het daaronder liggende vak hebben gegooid.

Chris De Bruyn
Foto Dirk Kerstens

www.facebook.com/darach.dekeersmaecker

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio