Rondje Provincie: "Focus op sport voor personen met een handicap"

Rondje Provincie: Focus op sport voor personen met een handicap

Rondje Provincie: "Focus op sport voor personen met een handicap"

Print
Antwerpen mag zich in 2013 als eerste Belgische stad een jaar lang Europese Sporthoofdstad noemen. De provincie gebruikt die gelegenheid om ook G-sport op de kaart te zetten.

Met de titel 'Europese Sporthoofdstad' wordt jaarlijks een stad bekroond, die de vijf waarden van sport promoot: plezier, succes, fair play, gemeenschapsvorming en gezondheid. Centraal thema is 'Sporting Antwerpen, samenhorigheid in de sport'.

"De provincie grijpt dit sportjaar aan om echt iedereen aan het sporten te krijgen", vertelt Elke Pierets van het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport). "De vele topsportevenementen zijn voor ons het signaal om sport voor personen met een handicap - G-sport - op de kaart te zetten. Want ook zij moeten veilig en kwalitatief kunnen sporten. Naast de handbikereeks op de DVV Antwerp 10 Miles in april, het EK Rolstoelrugby in augustus en de NEC Wheelchair Masters in november, zijn er ook demonstraties G-sport tijdens evenementen voor valide sporters."

Scholen van het buitengewoon onderwijs kunnen ook intekenen op G-sportinitiaties en alle mensen met een handicap kunnen kwaliteitsvol en duurzaam sporten via individuele G-sportcoaching. Ook sportclubs worden aangemoedigd om een G-werking te integreren in hun reguliere activiteiten. Een belangrijk aspect daarbij is 'mixed' of 'unified' sporten. Hierbij vormen personen zonder handicap een team met personen met een handicap.

ILPR

www.apbsport.be
www.sportingA.be

FOTO BERT HULSELMANS
Een G-basketploeg in actie.

Nu in het nieuws