Rondje Provincie: "Ook met een beperking kun je overnachten aan het Zilvermeer"

Rondje Provincie: Ook met een beperking kun je overnachten aan het Zilvermeer

Rondje Provincie: "Ook met een beperking kun je overnachten aan het Zilvermeer"

Print
Mol - Twee gloednieuwe vakantiewoningen op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol zijn specifiek ontworpen voor minder mobiele mensen of families met personen, die een beperking hebben.

"Dit zijn voor honderd procent toegankelijke vakantiewoningen", legt directeur Jean-Pierre Bulens uit. "Ze zijn uitermate geschikt voor groepen of families met personen, die een beperking hebben of minder mobiel zijn. De woningen zijn volledig zonder niveauverschillen opgebouwd met speciale aandacht voor rolstoelgebruikers. Zo zijn er aangepaste deurbreedtes, voldoende ruimte voor de draaicirkel, aangepast sanitair en kitchenettes. In de afwerking is ook rekening gehouden met slechtzienden, door contrastwerking in het kleurgebruik. De woningen zijn mooi geïntegreerd in de natuur, door een uitgekiend materiaal- en volumegebruik. Ze hebben een ruim uitzicht op het achtergelegen bos."

Iedere woning is voorzien voor maximaal zes personen. De twee kunnen ook gekoppeld worden, waardoor het geheel geschikt is voor maximaal twaalf personen. Sinds 1 februari zijn de woningen te huur. De huurprijs bedraagt 700 euro per week in het hoogseizoen en 350 euro in het tussenseizoen. Nog tot eind maart is het laagseizoen en dan betaal je 250 euro per week. Je kunt de vakantiewoningen buiten het hoogseizoen ook per weekend of midweek huren. Instellingen uit de gehandicaptensector krijgen een korting van 15 procent. Huisdieren zijn niet toegelaten.

ILPR

www.zilvermeer.be

FOTO BERT DE DEKEN
Rolstoelgebruikers hebben alles binnen handbereik in de woningen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio