Rondje Provincie: Waterplezier voor iedereen in nieuw zwembad Nekkerpool

Rondje Provincie: Waterplezier voor iedereen in nieuw zwembad Nekkerpool

Rondje Provincie: Waterplezier voor iedereen in nieuw zwembad Nekkerpool

Print
Mechelen - Voortaan kun je in het Provinciaal Recreatiecentrum De Nekker ook binnen een duik in het water nemen. Het gloednieuwe zwembadcomplex de Nekkerpool opende exact een maand geleden de deuren.

"De provincie startte in 2011 met de bouw van dit overdekt zwembad", vertelt Danny De Wit, directeur van De Nekker. "In amper twintig maanden tijd stond het er, wat supersnel is. De provincie is eigenaar en staat samen met de gemeente Bonheiden in voor de exploitatie."

Het resultaat is een hypermodern complex, dat uitblinkt in toegankelijkheid, duurzaamheid en openheid. Het telt drie baden: een recreatief gedeelte voor de kleinsten, een multifunctioneel doelgroepenbad en een wedstrijdbad. Op die manier komt echt iedereen in de Nekkerpool aan zijn trekken. "De kinderbaden zijn onderverdeeld in kleine bassins met verschillende dieptes en leuke fonteintjes", vervolgt De Wit. "Het zwembadcomplex is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo heeft het doelgroepenbad een badlift voor mensen met een handicap."

Nu de eerste fase van de aanleg achter de rug is, wordt hard gewerkt aan het vervolg. Er komt een bovengrondse verbinding tussen het zwembad en de cafetaria. Die wordt eveneens volledig vernieuwd en de buiteninrichting wordt dit voorjaar ook nog aangepakt. De Nekker is zo helemaal een allround sport- en recreatiecentrum. Naast scholen, zwemclubs en verenigingen, ben je ook als individu welkom.

ILPR

www.denekker.be

FOTO ILSE PRINSEN
Danny De Wit voor het gloednieuwe wedstrijdbad in De Nekker.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio