Rampenplan in Oosterzele afgeblazen

In Oosterzele is het rampenplan niet langer van kracht. Dat meldt burgemeester Johan Van Durme. De windhoos in Oosterzele heeft uiteindelijk 96 woningen beschadigd, waarvan er negen onbewoonbaar verklaard zijn. Het gemeentebestuur wil het noodweer dan ook als natuurramp laten erkennen.

ikerremans

De windhoos passeerde kort voor 6 uur in Oosterzele. De voetbalkantine van Achterdries werd vernield en 96 woningen raakten beschadigd. De gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan werd om 6.44 uur afgekondigd en pas kort na 20 uur afgeblazen. De politie zal in de nacht van dinsdag op woensdag extra patrouilleren in de omgeving van de onbewoonbaar verklaarde woningen.

De gemeentelijke diensten zullen de komende dagen nog puin ruimen. "Heel wat inwoners zijn bereid gevonden een slaapplaats te bieden aan de gezinnen van wie de woning onbewoonbaar werd verklaard en om mee te helpen bij de ruimingswerken", laat het gemeentebestuur weten.

"We willen wel het noodweer als natuurramp laten erkennen. Via de provincie zullen we een dossier indienen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Ik ben ervan overtuigd dat de minister onze aanvraag zal erkennen, gelet op de enorme vernielingen. Intussen komt de brandverzekering tussen voor stormschade", zegt de burgemeester.

Ook West-Vlaanderen werd het slachtoffer van het stormweer. Vooral Meulebeke werd zwaar getroffen. Slachtoffers zijn er niet, zo bevestigt de brandweer.

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio