Stad vraagt meer lijnbussen naar wijk Herderin

Stad vraagt meer lijnbussen naar wijk Herderin

Stad vraagt meer lijnbussen naar wijk Herderin

Print
Lier - Het nieuwe schepencollege wil dat er op zaterdag ook voor 15u weer lijnbussen naar de wijk Herderin rijden. Stad en De Lijn zitten hierover volgende week samen. Schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) hoopt op een compromis dat de stad niet te veel geld kost.
Sinds de nieuwe dienstregeling van De Lijn in september inging, wordt de wijk Herderin op zaterdag voor 15u amper nog bediend. Dat komt omdat het stadsbestuur de lijnbussen verbiedt om tijdens de zaterdagse markt over de Grote Markt te rijden.

"Een correcte verbinding van alle wijken met centrum is voor ons een must.
Ook de wijk Herderin moet vroeger ontsloten worden op zaterdag dan 15u.
Volgende week hebben we met De Lijn een overleg, waarop we alles op tafel leggen en voor Lier het onderste uit de kan gaan halen. Dat is niet eenvoudig, want De Lijn zit met zware besparingsopdracht en wij gaan als stad ook geen fortuinen op tafel leggen. We zijn ervan overtuigd dat er een eerbaar compromis gevonden kan worden", stelt Bert Wollants.

"We hebben eerder al aan De Lijn gevraagd hoe ver het staat met de evaluatie van de omleidingen op zaterdag, want dat zouden zij evalueren na invoer van enkele maanden. Tevens werd aan De Lijn gevraagd of zij beschikken over cijfers van de bezetting van de bussen per wijk en per lijn in Lier. En zo ja of hiervan ook een analyse, evaluatie en kostenstudie beschikbaar is. De Lijn antwoordde dat zij voor de zaterdag de analyse nog niet heeft kunnen maken."

"In het gunstigste geval zal, volgens De Lijn, op basis van de resultaten van de rijtijdanalyse, alleen dat probleem niet kunnen opgelost worden. De Lijn stelt dat er slechts een heel klein beetje speling zal worden vastgesteld op de rijtijden en dat een fundamentele herziening nodig is van de mogelijkheden die aan de lijnbussen geboden wordt. Ook het laten rondrijden van de bussen over de Ring (R16) kost te veel rijtijd. Er zou moeten worden gezocht naar een andere route", besluit Bert Wollants.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio