Amerikaans senator McCain vergelijkt Ahmadinejad met aap

De Amerikaanse senator John McCain, in 2008 nog Republikeins kandidaat voor het Witte Huis, heeft maandag in een tweet de Iraanse president Mahmud Ahmadinejad vergeleken met een aap.

fvranckx

Het is niet de eerste keer dat de veelgedecoreerde Vietnamveteraan blijk geeft van een dubieuze zin voor humor. De tweet zorgde alleszins voor geanimeerd twitterverkeer.

Aanleiding was de uitspraak van Ahmadinejad, dat hij de eerste Iraniër in de ruimte wil worden. En aangezien de Islamitische Republiek vorige week een aap de ruimte had ingeslingerd, lag de "grap" van McCain voor de hand: "Dus, Ahmadinejad wil de eerste Iraniër in de ruimte worden, maar is hij daar vorige week niet al geweest? ", schreef de senator op zijn twitter-account @SenJohnMcCain.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Iran stuurt aapje ruimte in

Enkele jaren geleden oordeelde McCain, als voormalig krijgsgevangene in Vietnam desondanks voorstander van de "verbeterde ondervragingstechnieken", dat het probleem van het vermeende Iraanse kernwapenprogramma best opgelost wordt door het land te bombarderen. Op de melodie van 'Barbara Ann' van de Beach Boys zong hij toen: "Bom bomb bomb, bomb Iran".

Na een resem negatieve reacties op zijn apengrap, tweette McCain opnieuw: "Rustig jongens, kan je nu al geen grapje maken", luidde het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belga Foto's AFP

MEER OVER Iran

Nu in het nieuws