Microsoft en Belgacom leren kinderen veilig surfen

Microsoft en Belgacom leren kinderen veilig surfen

Microsoft en Belgacom leren kinderen veilig surfen

Print
Vrijwilligers van Microsoft en Belgacom gaan dinsdag naar 150 lagere scholen om de leerlingen, in samenwerking met Child Focus, te informeren over hoe ze veilig kunnen surfen op het internet. De actie maakt deel uit van de internationale "Safer Internet Day" op 5 februari.

Omdat goede gewoontes best van kindsbeen af worden aangeleerd, geven vrijwilligers dinsdag een algemene cursus over het beveiligen van computers en smartphones tegen de bedreigingen van het internet aan 9.000 leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar uit 150 Belgische lagere scholen.

De leerkrachten krijgen bovendien een kaft met pedagogisch materiaal, zodat ze zich samen met hun leerlingen nog verder kunnen verdiepen in het onderwerp.

E-safety cube

"De samenwerking is een mooi voorbeeld van sociale mobilisatie: ouders, vrijwilligers, medewerkers, experts en schooldirecteurs werken samen om aan onze kinderen te leren hoe ze het internet en de sociale netwerken op een veilige en verantwoordelijke manier moeten gebruiken", legt Child Focus uit.

In het station Brussel-Centraal staat bovendien de "e-safety cube", een kubus van drie meter op drie in de vorm van een computer, die de pendelaars waarschuwt voor de gevaren van het internet en tips geeft over veilig surfen.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT