Vermaelen out en Fellaini twijfelachtig voor match tegen Slovakije

Print

Vermaelen out en Fellaini twijfelachtig voor match tegen Slovakije

Bondscoach Marc Wilmots kan woensdag in de vriendschappelijke oefeninterland (20u45 in Brugge) geen beroep doen op Arsenal-verdediger Thomas Vermaelen. Ook Marouane Fellaini (Everton) is twijfelachtig. Dat bevestigde bondscoach Marc Wilmots maandag op de persconferentie na de eerste training van de Duivels in Neerpede.

Vermaelen sukkelt met een enkelblessure en bleef ook afgelopen weekend bij Arsenal aan de kant. Fellaini kon dan weer niet meetrainen door een hematoom boven de heup. Hij is twijfelachtig voor de interland van woensdag.

Fellaini was dit weekend met twee doelpunten uitblinker bij Everton in de wedstrijd tegen Aston Villa. "We willen zeker geen risico's nemen met Marouane en we zullen de volgende dagen zien hoe zijn blessure evolueert. We nemen pas woensdag een definitieve beslissing. Thibaut Courtois zit met een geblokkeerde nek, maar trainde vandaag wel mee", verduidelijkte Wilmots.

Van Damme

21 fitte Rode Duivels werkten dus de training af in Neerpede. Opvallende naam in de selectie is die van Jelle Van Damme, die zondagavond nog opgeroepen werd en zich voor het eerst in anderhalf jaar weer Rode Duivel mag noemen.

"Ik heb met Jelle gesproken en hij weet perfect wat er van hem verwacht wordt. Hij moet voor de groep en voor België komen. Op de linksback is Vertonghen immers mijn eerste keuze, gevolgd door Vermaelen en dan pas Van Damme. Op rechts kan ik kiezen uit Gillet, Alderweireld en Ciman, afhankelijk van het type rechtsback dat ik nodig heb. Zo koos ik tegen Schotland voor Alderweireld, omdat die defensief sterker is", besloot Wilmots.

Foto's: PN

Meer voetbalnieuws