Antwerpse zaalsportclubs willen samen naar de top als 'United'

Antwerpse zaalsportclubs willen samen naar de top als 'United'

Antwerpse zaalsportclubs willen samen naar de top als 'United'

Print
In Antwerpen is maandag een samenwerkingsverband boven de doopvont gehouden tussen vijf van de grootste zaalsportclubs die de stad rijk is. Samen vormen ze vanaf heden de overkoepelende structuur 'United', met een eigen werking en sponsors. Op die manier willen de vijf clubs op korte termijn zowel sportief als commercieel enorme vooruitgang boeken.

Tot United horen Port of Antwerp Giants (basketbal), Schelde-Natie Precura Antwerpen (volley), Futsal Topsport Antwerpen (zaalvoetbal) en de handbalteams Sasja (mannen) en DHW (vrouwen). "Door de samenwerking willen zij binnen enkele jaren een Europese subtopper worden in hun sporttak en het budget en toeschouwersaantal met een derde doen toenemen", zegt coördinator Roger Roels, voorzitter van Port of Antwerp Giants. Roels haalde het idee voor zijn initiatief bij buitenlandse voorbeelden als Bayern München en Barcelona.

Gezamenlijke principes

Naast een verbond op het vlak van sponsoring, abonnementen en transport- en andere kosten, staat de nieuwe koepel ook voor gezamenlijke principes zoals sociaal engagement en investeren in jeugdopleiding. Het project krijgt onder meer daarom alvast voor 100.000 euro steun van de stad Antwerpen. "Dit past perfect in het Europese Sporthoofdstadjaar 2013", vindt Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. "Daarmee willen we immers ook na dit jaar een structurele impact hebben op het Antwerpse sportgebeuren."

Ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters is alvast fan van United. "Ideeën die zo logisch zijn dat je je afvraagt waarom ze nog niet eerder bestonden, zijn vaak de beste", aldus de minister.

Foto: Belga
vlnr. en bovenaan beginnend:
Bernard Sameyn (voorzitter Schelde-Natie Precura Volleybal), Roger Roels (voorzitter van Antwerp Giants Basketball), Jean Verlaet (voorzitter van Futsal Topsport Antwerpen), Paul Deloose (voorzitter van KV Sasja Handball), Eric Dubois (voorzitter van DHW Antwerpen female handball), Ludo Van Campenhout (Antwerps schepen van Sport), Philippe Muyters (Vlaams minister van Sport)

Meer sportnieuws