Mogelijk lange files richting wintersportgebieden

Mogelijk lange files richting wintersportgebieden

Mogelijk lange files richting wintersportgebieden

Print
Het belooft de komende twee dagen erg druk te worden op de wegen richting de witnersportgebeiden. Op vrijdag en zaterdag vertrekken veel Belgen op sneeuwvakantie. Mobiliteitsclub VAB verwacht lange files, terwijl Automobielorganisatie Touring een relatief rustige uittocht verwacht.

De twee organisaties herinneren er bovendien aan dat wintersportliefhebbers een winteruitrusting moeten voorzien voor de wagen wanneer ze naar de skigebieden trekken.

"De krokusvakantie is traditioneel de populairste skivakantie voor de Belgen. Dit jaar is de sneeuwkwaliteit bovendien uitzonderlijk goed, waardoor nog meer Belgen last-minute vakanties boekten naar de sneeuw", aldus VAB in een communiqué.

Onze krokusvakantie valt dit jaar samen met de vakantie in delen van Duitsland en in Zuid-Holland. VAB verwacht daarom veel drukte op de wegen.

"Onze Nederlandse partner verwacht veel drukte in Zuid-Nederland. Aangezien die Nederlanders snel in België zijn, loopt het aantal automobilisten in ons land nog op", legt woordvoerster Joni Junes uit.

VAB vs. Touring

VAB verwacht dit weekend vooral lange files in het zuiden van Duitsland en in de Alpen. Daarnaast zal het zaterdag vanaf 9.00 uur drukker worden op de lokale wegen in de Franse Alpen. Zaterdag rond 16.00 uur zal de grootste drukte voorbij zijn, voorspelt VAB.

Volgens Touring zal de vakantie-uittocht net rustig verlopen omdat het niet in alle buurlanden vakantie is.

"In Frankrijk verwachten we geen problemen, in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kunnen er vrijdagavond en zaterdag kleinere files zijn", aldus Van Bellingen.

"Op de toegangswegen naar de Beierse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen zal het ook drukker zijn, omdat daar sowieso elk weekend wordt geskied."

Uitrusting

Touring en VAB herinneren er nog aan dat een winteruitrusting, met name winterbanden en sneeuwkettingen, geen overbodige luxe zijn. In Luxemburg en Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winters weer. Wie naar de bergen gaat voorziet bovendien best sneeuwkettingen.

Belga
Archieffoto PhotoNews

MEEST RECENT