Goedele Liekens even dood

Print
De nieuwe radiospot van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) is wel heel gewaagd. In de spot meldt een nieuwslezeres dat Goedele Liekens zou omgekomen zijn in het verkeer. Een fictief bericht want de echte Goedele grijpt daarna snel in en zegt dat ze nog wel degelijk leeft. "Choquerend? We willen bestuurders eerder confronteren met het hoge aantal verkeersdoden", zegt woordvoerster Sofie Van Damme.

"Even uw aandacht voor een pas binnengelopen bericht. Op de A12 zou mediafiguur Goedele Liekens omgekomen zijn in het verkeersongeval." Wie de nieuwe radiospot van het BIVV hoort, moet toch even slikken. Net als Goedele Liekens wordt ook komiek Gunter Lamoot fictief doodverklaard. In Wallonië krijgen luisteraars Sandra Kim en komiek Patrick Ridremont te horen. De Bekende Vlaming of Waal pikt dan snel in om het bericht te ontkennen. "Waarom raakt een verkeersongeval ons alleen als we de persoon kennen?"

"In deze campagne staat respect centraal", zegt woordvoerster Sofie Van Damme. "Voor onszelf, maar zeker voor andere bestuurders. Uit onze enquêtes is het duidelijk zichtbaar dat de Belg zichzelf als een betere bestuurder beschouwt dan de gemiddelde bestuurder. Gebrek aan respect voor de verkeersregels en voor de andere weggebruikers wordt door de Belgen gezien als voornaamste bron van verkeersonveiligheid."

Lees ook: BIVV verklaart BV's dood in campagne

WB

Foto: Belga

.

Nu in het nieuws