Coldplay ontdekt stunt Belgische band (video)

Print
De kans dat u ooit al heeft gehoord van de Vlaamse band Garcia Goodbye is vermoedelijk niet erg groot. Nochtans heeft wereldgroep Coldplay de Belgische formatie wel opgepikt en zelfs een link naar een videofilmpje van Garcia Goodbye op zijn site geplaatst. Het gaat dan ook om een behoorlijk origineel filmpje.

Of Garcia Goodbye muzikaal hoge toppen gaat scheren valt nog te bezien, maar de band heeft al wel ontdekt dat sociale media een serieus steuntje in de rug kunnen zijn om een succesvolle carrière uit te bouwen. De groep wil zijn muziek de wereld insturen en dat namen de bandleden ook erg letterlijk. Ze beslisten om heliumballonnen op te laten met daaraan USB-sticks verbonden met hun muziek.

Denemarken

"Het was de bedoeling dat de ballonnen in de buurt zouden landen," verduidelijkt zanger/gitarist Tommy Gontie die het idee bedacht terwijl hij het nummer aan het schrijven was. "We hadden beloofd de vinder van de ballon die het langste traject had afgelegd een bezoekje te brengen. Maar we wisten niet dat we daarvoor tot in Scandinavië zouden mogen rijden."

De wind besliste daar inderdaad anders over. Op ruim 800 km van de lanceerplaats viel er muziek uit de lucht. Ondermeer in het Deense Soenderberg, waar twee jongeren op weg naar school de USB-stick vonden.

De stunt bleef niet onopgemerkt. Verschillende mensen uit de muziekbusiness maakten er gewag van op twitter en Coldplay plaatste het filmpje op zijn website.

Bekijk het filmpje:

De link op de website van YouTube: www.facebook.com/hellogarciagoodbye
De facebookpagina van de band: www.coldplay.com

MEEST RECENT