Carnaval zet Oelegem op zijn kop

Print
Ranst - De Oelegemse carnavalsreputatie wordt weer bevestigd op zondag 10 en dinsdag 12 februari.
De carnavalsgekte die wordt aangewakkerd door de leden van “Gezellig Oelegem”begint met een feestmarkt op zondag. Op het plein voor de kerk tot in de Oudstrijdersstraat staan marktkramen en ook de plaatselijke verenigingen tonen zich . Het begint al om 9 uur in de ochtend. Tussen 10 en 16 uur beklimmen diverse groepen het podium aan de kerk. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door de End, the Stringsingers en Maxi Cooper. De dansshow komt van Style-2- Use en de plaatselijke majorettes en dansmariekes.

Op dinsdag 12 februari hebben de Oelegemse kinderen een afspraak om 14 uur in café de Leeuw voor het kindercarnaval. De mooist verklede kinderen maken kans op de titel prins en prinses carnaval. Alle deelnemende kinderen krijgen een kleine verrassing.

’s Avonds is het dan de beurt aan de feestvierders vanaf 16 jaar. Vanaf 20 uur kunnen ze zich in een tent aan de molen of in café De Leeuw inschrijvenvoor carnavalswedstrijden voor diverse categorieën.Er liggen geldprijzen klaar voor de beste duo’s, de beste groepen, de beste individuele deelnemers maar ook voor de grootste flop. Uiteindelijk levert de verkiezing ook een Prins en Prinses carnaval op. Het feest duurt zoals gebruikelijk tot in de vroege uurtjes en iedereen is welkom.

Sylvain Liekens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio