Johnny Hoogerland heeft vijf gebroken ribben en gekneusde lever

Print

Johnny Hoogerland heeft vijf gebroken ribben en gekneusde lever

De Nederlandse wielrenner Johnny Hoogerland heeft zondag bij zijn aanrijding op training in Spanje vijf ribben gebrokken. Verder is zijn lever gekneusd (en dus niet gescheurd zoals eerst gevreesd) en zijn stukjes bot afgebroken tussen wervelkolom 8 en 12. Dat laat zijn ploeg Vacansoleil-DCM maandag weten.

Hoogerland maakte in Villajoyosa een trainingsrit, toen hij op een licht dalende strook niet werd opgemerkt door een aankomende auto, waarna het tot een zware aanrijding kwam. Hij ligt sindsdien op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis in Villajoyosa.

De 29-jarige Hoogerland moet nog zeker enkele dagen op intensieve blijven. Daarna zal het nog ongeveer een week duren voor hij naar Nederland vervoerd mag worden.

Ploegleider Aart Vierhouten zegt vooral blij te zijn dat er geen directe schade is aan de lever. "Dat is goed nieuws, al is het natuurlijk een persoonlijk drama als een topsporter met zware kwetsuren uit de roulatie is aan de vooravond van een nieuw seizoen."

In 2011 was Hoogerland al eens betrokken bij een zware crash. Tijdens een tourrit werd hij toen door een volgwagen in de prikkeldraad gekatapulteerd.

Foto: PN

MEEST RECENT