Genomineerden Vlaamse Televisie Sterren bekend

Genomineerden Vlaamse Televisie Sterren bekend

Genomineerden Vlaamse Televisie Sterren bekend

Print
De Vlaamse Televisie Academie heeft maandag de genomineerden bekendgemaakt voor de Vlaamse Televisie Sterren, de zogenaamde Oscars van de Vlaamse televisie. In de categorie Beste Acteur dingen Dirk Roofthooft, Ben Segers, Geert Van Rampelberg en Guga Baul mee naar de prijs. Voor Beste Actrice zijn dat Barbara Sarafian, Inge Paulussen, Tine Embrechts en Veerle Baetens. Dat meldt de Vlaamse Televisie Academie maandag online.

In de categorie Beste Presentator werden Erik Van Looy, Koen Wauters, Lieven Van Gils en Paul De Leeuw genomineerd en in de categorie Beste Presentatrice gaat het tussen An Lemmens, Francesca Vanthielen, Frieda Van Wijck en Martine Tanghe. Wat betreft het Beste Informatieprogramma gaat de strijd tussen Iedereen Beroemd, Het Journaal, Het Nieuws en Reyers Laat. Beste Realityprogramma wordt een van de volgende programma's: Astrid in Wonderland, Beroepen Zonder Grenzen, Dr. Livingstone en Tomtesterom.

De leden van de Vlaamse Televisie Academie stemmen daarnaast ook nog in de categorieën Beste Drama, Beste Entertainmentprogramma, Beste Lifestyleprogramma, Beste Humor- en comedyprogramma en Beste Reportage en documentaireprogramma. Het publiek stemt in de categorieën Populairste Televisieprogramma en Populairste Televisiepersoonlijkheid.

De zesde Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren vindt plaats op zaterdag 2 maart in Hasselt. Er worden die avond in totaal vijftien sterren uitgereikt.

Bekijk de lijst met alle categorieën

Foto: Raymond Lemmens
Winnaars uit 2012 pronken met hun prijzen

MEEST RECENT