Dutroux met lange baard voor de rechtbank

Print

Dutroux met lange baard voor de rechtbank

Voor de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank vond maandagnamiddag de zitting plaats over de vraag van Marc Dutroux om vrij te komen onder elektronisch toezicht. Die zitting werd achter gesloten deuren gehouden en is inmiddels afgelopen. De advocaten hebben onderling besloten om geen commentaar te geven.

Binnen- en buitenlandse media hadden tientallen journalisten, fotografen en cameraploegen ingezet in de hoop een glimp op te vangen van België's bekendste misdadiger. Een fotograaf van Reuters slaagde in dat opzet en wist een glimp op te vangen van Marc Dutroux, met een opvallend langere baard.

De man zelf werd maandagochtend in alle vroegte vanuit de gevangenis van Nijvel overgebracht naar het Brusselse justitiepaleis. Zelfs het konvooi dat hem had overgebracht, ontsnapte aan alle camera's. Hetzelfde kon niet gezegd worden van zijn advocaat, meester Pierre Deutsch, die zich een weg moest banen langs de camera's en fotoflitsen om tot aan de zittingszaal te geraken.

Meester Deutsch wilde op voorhand weinig commentaar kwijt, enkel dat hij voor de zitting geen idee had van de kansen van zijn cliënt om ook effectief vrij te komen. Ook de familie van de vermoorde Eefje Lambrecks, vader Jean en broer Leendert, zijn in persoon naar de zitting gekomen, bijgestaan door hun partners en hun advocaten. Ook zij wilden op voorhand geen interviews geven.

Veiligheidsmaatregelen

In het justitiepaleis werden aanzienlijke veiligheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van de zitting van de strafuitvoeringsrechtbank. Die stoten op veel kritiek, onder meer van de politievakbonden maar Luc Hennart, eerste voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg blijft erbij dat zijn beslissing om de zitting niet in de gevangenis te laten doorgaan, correct was.

Lees ook:
Slachtoffers Dutroux dagen Turtelboom voor rechter in Straatsburg
Broer Eefje Lambrecks wil Dutroux dwarsbomen
Procesdag Dutroux kost 100.000 euro
Actievoerders eisen herinvoering doodstraf voor Dutroux

Belga
Foto's Reuters

.

Nu in het nieuws