Kendrick Lamar pakt probleemloos AB in

Kendrick Lamar pakt probleemloos AB in

Kendrick Lamar pakt probleemloos AB in

Print
Twee wereldsterren in wording in één zaal, zondagavond in de AB in Brussel: Tussen het publiek in de uitverkochte concertzaal keek Matthias Schoenaerts toe hoe de 25-jarige rapper Kendrick Lamar geen enkele moeite had het Belgische publiek in te palmen. Toch kwam de finesse van Lamars magistrale debuutalbum 'Good Kid m.A.A.d city' live niet altijd uit de verf.

Straight Outta Compton komt ie: Kendrick Lamar Duckworth. Zijn album 'Good Kid m.A.A.d City' eindige afgelopen jaar geheel terecht in menig eindejaarslijstje. Lamar blijft er ver weg van uitgemolken hiphopclichés maar biedt in de plaats een intelligent verhaal - hij omschrijft het zelf als een kortfilm -, muzikaal ondersteund door meeslepende beats en niet zelden een jazzy touch.

Een verhaal dat zich best in één keer laat beluisteren, maar Lamar wilde in de AB eerst weten welk volk hij in de kuip had en haalde het eerste half uur uit met ouder materiaal van zijn mixtapes en digitaal aangeboden tracks, naast zijn bijdrage in A$ap Rocky's hit 'Fuckin' Problems'.

Goed vlees in de kuip, want de hele zaal zong hele flarden tot zelfs hele nummers mee alsof de man al 20 keer op dat podium had gestaan. Dat bleef zo de rest van de avond toen Lamar een hele lap uit zijn debuutplaat speelde met als hoogtepunten 'Bitch Don't Kill My Vibe' en het eerste deel uit het nummer 'm.A.A.d City' .

"Applaus voor jezelf", klonk het naar het uitzinnige publiek toe. Sfeer dik oké, maar jammer genoeg ging de subtiliteit van het album verloren in het livegeweld. Live: dat wil zeggen knop voor muziek aan/knop voor muziek uit met daarop Lamars fabuleuze flow. Sober, very hiphop, maar we hadden graag stukken met een (jazz)band gezien.

Soit: door te veel gelul tussen de nummers haalde hij jammer genoeg de vaart uit het concert en vlak voor de bis zakte de pudding even in elkaar totdat 'Swimming Pools' wel voor de gepaste afsluiter zorgde. De rapper zei toen nog iets treffends: "Mijn album is op weg naar platina: het bewijs dat je ook in de muziekindustrie van vandaag je eigen ding kan doen en toch succes oogsten, dankzij jullie."

Hopelijk blijft hij zijn magistrale ding doen als hij nog veel groter wordt, want alles wijst in die richting.

CRu
Foto 'cj

Nu in het nieuws