Jong Vld vraagt overleg over GAS-boetes

Jong Vld vraagt overleg over GAS-boetes

Jong Vld vraagt overleg over GAS-boetes

Print
Mechelen - Jong Vld Mechelen nodigt de voorzitters van de verschillende Mechelse jongerenpartijen uit om rond te tafel te zitten en te bekijken wat wel en wat niet met een GAS-boete bestraft moet worden.

Jong Vld Mechelen gelooft wel degelijk in het nut van de GAS-boetes. "De GAS-boetes hebben Mechelen opnieuw leefbaar gemaakt", aldus voorzitter Bavo Anciaux. "We mogen het kind niet met het badwater weggooien, maar moeten wel bekijken voor welke feiten GAS-boetes de juiste oplossing zijn."

Via de GAS-boetes worden daders ook bij kleine delicten op de vingers getikt. Daarnaast is ook het gevoel van straffeloosheid sterk afgenomen. "GAS-boetes bij diefstal en vandalisme bewijzen dagdagelijks hun nut", zegt Nils Roofthoofd, bestuurslid van Jong Vld Mechelen. "Door de daders van deze overlast te straffen, verkleint de kans of een nieuw delict."

Daarnaast zijn er vormen van overlast die geen crimineel feit zijn. Jong Vld Mechelen denkt dan bijvoorbeeld aan wildplassen of het afspelen van te luide muziek. Om te voorkomen dat GAS-boetes de aanleiding worden van meer overlast, is er nood aan een duidelijk overzicht van wat wel en wat niet met GAS-boetes bestraft moet worden, vindt de jongerenafdeling.

"Samen met de andere jongerenpartijen hopen wij deze maand samen te zitten om tot een gemeenschappelijk standpunt te komen", aldus nog Anciaux. "Wij hopen vervolgens dat de stad dit standpunt zal meenemen in de evaluatie van de GAS-boetes die het stadsbestuur in haar bestuursakkoord aankondigde."

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio