Alweer Zandhovenaar Snor van het Jaar

Alweer Zandhovenaar Snor van het Jaar

Alweer Zandhovenaar Snor van het Jaar

Print
Zandhoven - "Wie 't kleine niet eert, is 't grote niet weerd", moeten de leden van de Antwerpse Snorrenclub dit jaar gedacht hebben. Patrick Callenaere (54), tamboer-majoor van de Koninklijke Muziekkapel van de lokale politie Antwerpen, werd met zijn mini-moustache tot Snor van 2013 gekozen.
Een bescheiden, tweewekelijks getrimd, grijs snorretje. Meer had Patrick Callenaere niet nodig om de snorrentitularis van 2013 te worden. Voor de tweede keer in drie jaar tijd ging een Zandhovenaar met de hoogste eer in snorrenland lopen, want in 2011 werd molenaar en FC De Kampioenen- figurant Ludwig Lenaerts nog Snor van het Jaar.

Callenaere werd geboren in Antwerpen. Zo'n zeventien jaar geleden verkaste hij naar Zandhoven, waar hij met vrouw Danie en dochter Sofie (16) woont. Patrick is commissaris bij de lokale politie Antwerpen en als kapitein-commandant ook al 31 jaar actief als reservemilitair.

Patrick draagt al van zijn zestiende (!) een snor. "Bij de bereden brigade van de politie is een snor een tijdje een rage geweest. Ik heb mijn snor in mijn leven twee keer afgeschoren, maar mijn vrouw en dochter vonden dat geen vooruitgang. Het is zeker geen compensatiesnor voor mijn kaalhoofdigheid."

"Een natural", zo omschrijft voorzitter Ronnie Vermeulen van de Antwerpse Snorrenclub het type snor van Callenaere. "Zonder lak, puur natuur. Hij zal er geen wereldkampioen mee worden, maar de snorren van Toots Thielemans en Hugo van Nicole en Hugo zijn nog kleiner, en die zijn ook ooit Snor van het Jaar geweest."

Op 1 juni ontvangt de tamboermajoor de snorrendas, clubspeld en tits (strohoed) en volgt er nog een officiële ontvangst in het stadhuis van Antwerpen, hopelijk opgeluisterd door de muziekkapel.

Kristin Matthyssen
Foto Patrick De Roo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio