Belgische tennismannen doen goede zaak op wereldranglijst

Belgische tennismannen doen goede zaak op wereldranglijst

Belgische tennismannen doen goede zaak op wereldranglijst

Print
Er vallen maandag weinig verschuivingen te noteren op de wereldranglijst in het vrouwentennis. Yanina Wickmayer behoudt haar 22e plaats en is daarmee de best geplaatste Belgische. Kirsten Flipkens moet twee posities inleveren en is 34e. De Belgische tennismannen doen een goede zaak in de ATP-ranking.

In de top-10 blijft alles bij het oude. Een week na de Australian Open lasten de meeste toppers een rust- en trainingsperiode in. De Wit-Russische Victoria Azarenka leidt dus nog steeds voor de Amerikaanse Serena Williams (tweede) en de Russin Maria Sharapova (derde).

De Belgische mannen verloren afgelopen weekend dan wel tegen Servië in de eerste ronde van de Davis Cup, op de nieuwe wereldranglijst gaan ze allemaal vooruit.

David Goffin wint twee plaatsen en is 48e. Ook de twee andere Belgen in de top-100 boeken winst. Xavier Malisse stijgt een positie naar nummer 51, Steve Darcis wipt van 96 naar 94. Iets lager op de ranking gaan Ruben Bemelmans (118e, +1), Olivier Rochus (123, +4) en Maxime Authom (143e, +1) er eveneens op vooruit.

Helemaal bovenaan de ranglijst zijn er geen verschuivingen in de top-10. Novak Djokovic, die met Servië aan de slag was in de Spiroudôme in Charleroi, behoudt de eerste plaats voor de Zwitser Roger Federer en de Schot Andy Murray. De Spanjaarden David Ferrer en Rafael Nadal maken de top-5 vol.

Foto Photo News

Meer sportnieuws