Alitalia laat vliegtuiglogo verdwijnen na crash in Rome

Nadat zaterdag de eerste foto's opdoken van de vliegtuigcrash in Rome, heeft Alitalia enkele uren nadien zijn logo laten verdwijnen op nieuwere foto's. Dat blijkt uit de bovenstaande beelden. Het groene logo, dat normaal gezien over de hele flank van het vliegtuig loopt, is weggewerkt.

mceulemans

Zaterdagavond crashte een vliegtuig van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Carpatair in een grasveld, 300 meter naast de landingsbaan van Fiumicino in Rome. Het toestel vloog in opdracht van Alitalia tussen Pisa en Rome. Bij de crash vielen er zestien gewonden. Alitalia wil met de ingreep allicht zijn eigen reputatie veilig stellen. "Het is standaardprocedure om bij zulke incidenten de samenwerking met de verantwoordelijke maatschappij stop te zetten", aldus Alitalia.

Bedrijfsdecoratie

De reden om het logo te verwijderen noemt het bedrijf 'bedrijfsdecoratie'. Alitalia schuift daarmee alle schuld van zich af, omdat het naar verluidt niet een van zijn vliegtuigen was. De Italiaanse maatschappij wou commerciële schade beperken door zijn naam niet meer te laten associëren met het beeld van de crash.

"Een absolute schande", vindt Jama Idwiwi, een Jordaanse dokter die samen met zijn vrouw de crash overleefde met lichte verwondingen. "We hadden allemaal dood kunnen zijn en nu proberen ze bij Alitalia zowaar de hele zaak in de doofpot te steken."

Carpatair had al geen te beste reputatie. Bij het bedrijf liepen de laatste maanden meerdere onderzoeken naar veiligheidsproblemen.

MCe
Foto: EPA

MEER OVER Rome

Nu in het nieuws