Harm van Veldhoven hoopt niet meer op play-off 1

Harm van Veldhoven hoopt niet meer op play-off 1

Harm van Veldhoven hoopt niet meer op play-off 1

Print
Ze wisten zaterdagavond nog niet dat Racing Genk zondagmiddag de volle buit zou binnenhalen tegen Club Brugge, anders hadden ze wellicht helemaal niet meer geloofd in een mogelijkheid om alsnog de play-off 1 te bereiken. “Nu staan Kortrijk en wij er even goed voor. Of beter gezegd: even slecht”, zei Mechelentrainer Harm van Veldhoven.

“Het zijn niet Janneke en Mieke die daar voor ons staan, het zijn topploegen”, duidde de Mechelse trainer. “En die zullen geen drie matchen meer verliezen. Dan moeten wij zelf ook nog een perfect parcours rijden. Hadden we hier gewonnen, dan hadden we Genk misschien nog zenuwachtig kunnen maken voor hun match tegen Club. Het is frustrerend dat we zo’n belangrijke match hier in dergelijke omstandigheden hebben moeten spelen. Op dit veld kon je gewoon niet combineren. Toen ik hier aankwam, zakte ik meteen tot aan mijn enkels in de modder.”

Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck kon ook rekenen: “Nu staan we wel weer naast Mechelen samen met ook nog Bergen op de zevende plaats, maar onze kansen zijn miniem. Ook al winnen we onze twee komende wedstrijden tegen Gent en Genk, nog kan het amper.”

De beide achtervolgers moeten zelfs even het geweer van schouder wisselen en gaan mikken op de nieuwe nummer zes Club Brugge, maar die heeft ook nog een inhaalmatch tegen Cercle te goed.

Dan lijkt de zevende plaats echt wel het hoogste doel, kwestie van nog wat extra televisiegeld binnen te halen. De spankracht voor de top zes die er de voorbije jaren was, lijkt dit seizoen vroeg weggeëbd.

EDSO
Foto Belga

Meer voetbalnieuws