Samy: "Als we niet in eerste blijven, komen we zeker terug"

Samy: Als we niet in eerste blijven, komen we zeker terug

Samy: "Als we niet in eerste blijven, komen we zeker terug"

Print
Lierse is weer (even?) van een degradatieplaats weg. Tegen Lokeren, toch het nummer drie in het klassement, pakte het een meer dan verdiend punt. Echt veel schiet de ploeg van voorzitter Maged Samy daar niet mee op, al wisselt het wel weer van (de veilige veertiende) plaats met Beerschot.

“Eén punt is beter dan niets”, zei Liersevoorzitter Maged Samy na afloop. “Ik zag alleen het laatste kwartier, maar ik kan wel conclusies trekken. Eén daarvan is dat het nu echt wel duidelijk is dat of Lierse of Beerschot met Cercle Brugge play-off 3 zal spelen. Belangrijk is dan dat we vermijden laatste te worden. Want dan zijn de kansen op behoud wel heel erg klein.”

Samy maakt zich naar eigen zeggen niet nerveus en oogde ook bijzonder ontspannen. “Als we niet in eerste blijven, komen we zeker terug. Tijdens dit seizoen heb ik mijn ambities moeten bijstellen. Ik had op een rustig seizoen gerekend. Dat is het niet geworden. Hoe dat komt? Verschillende oorzaken allicht. De spelers die het niveau niet haalden dat we hadden verwacht, de trainers die foute keuzes maakten, het bestuur dat verkeerde beslissingen nam, ...”

Eén van die beslissingen van het bestuur was de vervanging van trainer Chris Janssens door Hany Ramzy. Een geweldig succes is dat niet geworden. Ramzy pakte in tien matchen als hoofdcoach amper zeven punten. “Ik heb geprobeerd door de trainerswissel voor een wending te zorgen. Daar heb ik kritiek op gekregen. Andere clubs hebben al twee keer van trainer gewisseld en daar hoor ik minder commentaar over. Maar goed, ik ben niet tevreden over het beoogde effect. De resultaten die Ramzy met Lierse behaalde zijn niet goed genoeg. Maar het gaat om wat de groep heeft gepresteerd, niet over iemand individueel. Al ben ik nu wel blij met dit punt. Dit moet ons vertrouwen geven voor de resterende vijf wedstrijden.”

Luk De Ranter
Foto Photo News

Meer sportnieuws