Senioren betalen vier euro per dag meer

Print
Sint-Katelijne-Waver - Vanaf 15 februari wordt het verblijf voor bewoners van woonzorgcentrum (WZC) Sint-Elisabeth vier euro per dag duurder. De Katelijnse CD&V is niet te spreken over de prijsverhoging.
Indexaanpassing en een verhoogde kostprijs van diensten, zorgen ervoor dat de prijzen in het zorgcentrum stijgen. “Dat is natuurlijk niet abnormaal. Een opslag als deze daarentegen, is nog nooit in één keer doorgevoerd. Dit gebeurde bovendien zonder enige vorm van overleg.
Indien we dit zelf niet hadden opgemerkt, hadden we het zomaar moeten slikken. De zaak zal natuurlijk ook aangekaart worden op de volgende gemeenteraad”, vertelt Paul Van Rompaey CD&V-fractieleider in de Katelijnse OCMW-raad.

Huidig OCMW-voorzitter Dave Van Oosterwyck (N-VA) zoekt de kern van het probleem bij het vorige bestuur. “Het is normaal dat de prijzen stijgen. Dat we nu opeens een grote verhoging moeten doorvoeren, komt doordat het vorige bestuur in 2012, toevallig het jaar van de verkiezingen, de prijs niet opsloeg. De verhoging nu nog spreiden, zoals werd gesuggereerd, zou uiteindelijk echt zinloos zijn”, klinkt het.

Volgens Van Rompaey werd er bewust beslist om in 2012 geen verhoging door te voeren. “Het was gewoonweg budgetair niet nodig. Ieder Woonzorgcentrum werkt met tekorten. De zorggraad ligt er veel hoger dan in privé-rusthuizen en dat brengt uiteraard hogere kosten mee. Die kosten zorgen uiteindelijk wel voor een verlies in exploitatie. Als er op voorhand wordt geoordeelt dat dit verlies mag worden gemaakt, kan dat gewoon worden ingebouwd”, reageert hij nog.

Kristof Van Rompaey
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio