Mboyo: "Ik ben gebleven om Gent te helpen"

Mboyo: Ik ben gebleven om Gent te helpen

Mboyo: "Ik ben gebleven om Gent te helpen"

Print
Het draait dit seizoen bij AA Gent allemaal rond Ilombe Mboyo. Of hij maakt doelpunten - hij zit al aan tien - of hij zorgt voor een incident. Zaterdag scoorde hij twee goals, die AA Gent een overwinning opleverden, liefst 98 dagen na de vorige op 27 oktober tegen Bergen (2-0).

Sinds het ontslag van Trond Sollied scoorde AA Gent in veertien competitiewedstrijden elf doelpunten. Mboyo tekende voor negen van die elf goals. In die periode konden enkel Soumahoro en N’Diaye ook scoren.

Norwich City, uit de Engelse Premier League, drong tijdens de wintermercato fel aan bij AA Gent en Mboyo, maar beide partijen gingen niet in op het nochtans riante bod. “Norwich is al langer in mij geïnteresseerd. Er is trouwens nog een Engelse club. Alles kwam in een stroomversnelling op het einde van de transferperiode. De voorzitter heeft met mij gepraat en hij rekent op mij. Dat doet deugd."

"Gent is een club die kijkt naar de toekomst en koos niet voor het geld. Er waren mensen rondom mij die me zegden om het spel hard te spelen en een transfer af te dwingen. Dat heb ik niet willen doen. Ik wou de ploeg helpen. Het was geen gemakkelijke keuze. Je weet niet zeker of je nog eens de kans krijgt om naar de Premier League te verhuizen. Maar als ik goed blijf spelen, komen die clubs wel terug.”

Pierre Hellebaut
Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS