Merksem toont zich van creatieve kant

Print

Merksem toont zich van creatieve kant

Merksem - Op verschillende plaatsen in Vlaanderen werd afgelopen zaterdag de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs gevierd. Het thema dit jaar was 'Kunstkramers'. Ook in Merksem zetten de academies hun deuren open voor tal van activiteiten.

In Merksem konden kunstliefhebbers voorbije zaterdag op vijf verschillende locaties terecht voor activiteiten. De verschillende academies, maar ook de bibliotheek en het Nieuw Merksems Kamertheater deden mee.

In tegenstelling tot vorig jaar doet elke academie nu iets apart. "Vorig jaar stelden alle Antwerpse academies samen tentoon in het Museum aan de Stroom", vertelt Katia Debeer, leerkracht in de Academie Beeldende Kunsten. "Nu doet elke school iets apart en dat is ook leuk." In de Academie Beeldende Kunsten stellen de studenten hun schilderijen tentoon, maar ook de bezoekers mogen zich creatief laten gaan in het tekencafé.

Niet alledaags

In het zwembad van Merksem kregen bezoekers een verrassingsact van de Academie Muziek Woord en Dans. De leerlingen van de dansafdeling voeren in de kleine kleedhokjes een improvisatie-act op van enkele seconden. Sarah Van Bulck (13) vindt het alvast een spannende dag. "We kunnen op een aparte manier ons ding doen en tonen aan de mensen", zegt ze. Ook leerkracht Jorien Onsia vindt het leuk. "Vorig jaar was het in het MAS te doen en traden we gewoon op op een podium", legt ze uit. Toeschouwers kunnen ons nu op een andere manier leren kennen.

Ook de leerlingen van de ateliers beeldhouwkunst, glas in lood en het kinderatelier hebben het beste van zichzelf gegeven en tonen hun werk in het open atelier. Gerda Adriaansen zit in haar derde jaar en werkt aan een glasapplicatie. "Niet eenvoudig, aangezien we het glas aan elkaar lijmen. We moet het dus zeer zuiver snijden."

Muzikaal slot

Merksem sloot de creatieve dag af met optredens in de muziekacademie. Ann Bartholomeeussen, zakelijk verantwoordelijke van de academie, is fier op de dingen die getoond werden. Voor veel kunstenaars is de dag dan ook geslaagd.

LYNN SYMONS
Foto Ludo Mariën

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio