Publieksprijs voor beste Heistse café

Print
Heist-op-den-Berg - Vorig jaar begonnen Cedric De Haes en Joryck Van de Walle aan hun beoordeling van de ongeveer 50 Heiste cafés. Dankzij De Grote Prijs De Doorlichting die ze organiseerden, kregen ook hun fans op Facebook de kans om een oordeel te vellen over het beste café van Heist.
Café het Hoekske in de Bergstraat had uiteindelijk de eer om De Grote Prijs te ontvangen.“Maanden gelden begonnen wij met een poll op onze Facebook pagina. Iedereen werd uitgenodigd om te stemmen op een café naar keuze. Uiteindelijk kwam het Hoekske naar voren als aangenaamste plek om te vertoeven in Heist. Daarom hebben we het etablissement dan ook feestelijk, maar toch bescheiden, ingehuldigd”, vertelt Joryck Van de Walle enthousiast.

De twee studenten zijn ondertussen nog niet helemaal klaar met hun persoonlijke doorlichting van alle etablissementen. Of er dan weer een prijs wordt uitgereikt is momenteel nog niet duidelijk. “We moeten nog enkele cafés aandoen en die liggen nogal ver uit elkaar. Het kan dus nog wel enkele weken duren alvorens ons onderzoek afloopt. Ook de blok- en examenperiode heeft ons wat afgeremd, maar af en toe moet een mens prioriteiten stellen”, lacht Van de Walle nog.

Van de Walle en De Haes gingen oorspronkelijk op zoek naar een nieuwe thuishaven, nadat hun stamcafé Den Afgrond volledig vernield werd door een brand. “Ondertussen is Den Afgrond terug geopend in de Swanekelder. Daar hebben we terug onze troost gevonden. Om ons onderzoek compleet te maken, zouden we ook daar nog een doorlichting moeten doen. Ook het volledig vernieuwde Pleintje zou nog aan de beurt moeten komen”, sluit Van de Walle af.

Kristof Van Rompaey
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio