Magnette: "Ik dacht dat De Wever intellectueel niet dieper kon zakken"

Magnette: Ik dacht dat De Wever intellectueel niet dieper kon zakken

Magnette: "Ik dacht dat De Wever intellectueel niet dieper kon zakken"

Print
Ook PS-voorzitter Paul Magnette reageert verontwaardigd op de uitspraak van N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat hij geen homo-T-shirts achter het stadsloket wil. We dachten dat De Wever "de intellectuele bodem bereikt had, maar hij graaft nog dieper", zei Magnette maandag op La Première (RTBF).

Lees ook: Bart De Wever: "Ik moet nog anderhalf jaar door de hel"
En: De Wever wil geen homo-T-shirt achter loket

Tijdens het weekend reageerden al de voorzitters van CD&V en Open Vld op Twitter. "Geaardheid is geen ideologische keuze zoals geloof of politiek", stelde Wouter Beke. "Je zal het maar meemaken dat je geaardheid wordt afgedaan als een kwestie van geloof", twitterde Gwendolyn Rutten.

De Wever zet recht

"Het homo of lesbisch zijn heeft niets te maken met geloof. Als men dat zo heeft begrepen, dan wil ik dat uitdrukkelijk rechtzetten. (...) Ik heb enkel gesproken over neutraliteit en gelijkberechtiging.

Wat geldt voor homo's geldt evenzeer voor hetero's", reageert De Wever maandag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg op de commotie. Hij zegt te vrezen dat hij nog anderhalf jaar - tot aan de verkiezingen - door een hel moet gaan.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws