Gewesten vormen front tegen Didier Reynders

Gewesten vormen front tegen Didier Reynders

Gewesten vormen front tegen Didier Reynders

Print
Vlaams minister-president Kris Peeters en de Waalse en Brusselse ministers van Economie Jean-Claude Marcourt en Benoît Cerexhe halen in een gezamenlijke brief aan federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders uit naar diens plan om raadgevers in economische diplomatie te creëren, terwijl het economisch beleid reeds jaren een gewestbevoegdheid is. Dat schrijft De Morgen.

De brief komt er omdat Reynders talmt met overleg over de kwestie en omdat maandag de diplomatieke dagen van start gaan, waar de minister zijn prioriteiten toelicht aan de diplomaten, zo verduidelijkte Vlaams minister-president Kris Peeters in 'De Ochtend' op Radio 1 de demarche die hij als minister van Economie met zijn twee collega's Marcourt en Cerexhe ondernam.

Peeters merkt op dat Flanders Investment and Trade (FIT) 70 agentschappen in het buitenland heeft en nog in 20 landen samen met de andere gewesten actief is. Hij vindt het spijtig dat er niet maximaal aan één zeel getrokken wordt om buitenlandse investeerders naar België te lokken.

Het creëren van raadgevers in economische diplomatie zal volgens de minister-president niet kostenbesparend zijn, maar net voor meer kosten zorgen. Hij benadrukt meteen dat de federale diplomaten vandaag reeds goed ondersteunend werk leveren voor de gewestelijke vertegenwoordigers.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT