Drugsdealer Turtle-bende durft niet naar rechtbank

Drugsdealer Turtle-bende durft niet naar rechtbank

Drugsdealer Turtle-bende durft niet naar rechtbank

Print
Turtle Naserdine T. uit Borgerhout is op de vlucht. Niet omdat hij vrijdag voor de rechter moest verschijnen als drugsdealer. Wel omdat Amsterdamse dealers het op zijn leven hebben gemunt.

De Turtle-bende werkte zich het voorbije jaar herhaaldelijk in het nieuws. Denk maar aan de al dan niet gelukte ripdeal (het stelen van een andere bende) van 200 kilo cocaïne. Gevolgd door een strafexpeditie die naar Borgerhout werd gestuurd met wapenvertoon, foltering en ontvoering. En ten slotte de Crowne Plaza-moord.

Maar de Turtles waren blijkbaar al veel langer berucht in de drugswereld. Zo moesten Turtle Naserdine T. en zijn kompanen Mohamed A. en Samir K. vrijdag voor de rechter verschijnen voor feiten uit 2009. Naserdine T. was de leider van het trio. Een typevoorbeeld van een patser, want eigenaar van dure wagens die gefinancierd waren met drugsgeld.

Huiszoeking

Maar al dat uiterlijk vertoon kan zuur opbreken. Bij Naserdine gebeurde dat in augustus 2009 toen zijn wagen werd gecontroleerd. Hij had op dat ogenblik een kleine hoeveelheid drugs op zak en duizenden euro. Daarna volgde een huiszoeking die 1,5 kilo cocaïne opleverde.

De speurders vonden ook documenten die aantoonden dat hij voor 600.000 euro juwelen had aangekocht en eigendommen bezat in Marokko. In zijn garage stonden een Audi A8 en een BMW. Bij zijn kompaan werden ook drugs aangetroffen. Naserdine T. riskeert achttien maanden cel, zijn kompanen vijftien maanden. Op 3 mei wordt de zaak voortgezet.

Maar ook dan zal Naserdine T. vermoedelijk afwezig zijn, want hij vreest voor zijn leven. Hij leeft ondergedoken met andere Turtles en Antwerpse drugsdealers op een kluitje ergens in Marokko. De mannen die jacht maken op de Turtles weten waar ze verblijven, maar durven in Marokko niet toeslaan.

ALEX KESTENS

Foto ANP

MEEST RECENT