Celebs

"Delphine Boël kan twee keer erven"

Print

Delphine Boël kan twee keer erven

Delphine Boël kwam vorige week in het nieuws door de onterving van haar 'vervangvader'. Die vond dat de vrouw te veel schande op zich had gehaald door naar buiten te treden als koningsdochter en wou daarom niets meer met zijn 'geadopteerde' dochter te maken hebben. Onterving was het gevolg, "maar dat kan niet zomaar", reageren notarissen.

Delphine Boël mag dan onterfd zijn, geld erven kan ze nog steeds. Zowel van haar adoptievader als van haar echte vader, koning Albert II. Doordat de oude man Boël Delphine jaren geleden als zijn adoptiedochter erkende, heeft ze als enige kind recht op de helft van de erfenis. Is ze met meerdere kinderen, heeft ze recht op één derde. Zelfde verhaal bij koning Albert II. "Maar dan moet ze wel erkenning door haar biologische vader afdwingen in de rechtbank", vertelt een notaris aan een krant van Corelio. Al knelt daar het schoentje: doordat koning Albert II onschendbaar is, kan hij niet voor het gerecht gedaagd worden. Al zijn er nog achterpoortjes waardoor koning Albert alsnog op het matje geroepen wordt, al wordt het dan wel een politieke zaak.

In principe kan Delphine Boël dus twee keer erven, al lijkt het niet voor de hand liggend dat ze, 14 jaar na het uitbrengen van haar echte afkomst, nog op erkenning van de vorst zal azen. Echt nodig is dat toch niet, want het imperium van haar adoptievader, Jacques Boël, wordt geschat op zo'n slordige 750 miljoen euro.

Lees ook: Delphine Boël onterfd
"Paola hield er meerdere minnaars op na"
Halfzus Albert spreekt: "Mijn leven is verwoest"
Zus Mathilde verloofd met familie Delphine Boël
"Koning Albert heeft ook minstens één halfbroer"

Photo News

NIET TE MISSEN