Carnavalist overlijdt na ongelukkige val

Print

Carnavalist overlijdt na ongelukkige val

Herenthout - Een droef overlijden overschaduwt de Herenthoutse carnavalsgekte. Jan Balemans (77) overleed zaterdagnacht na een valpartij. De carnavalist kwam van het bal van zijn schoonzonen Prins Ronny I en nar Werner. Ronny is de regerende prins in de jubileumeditie van 121 jaar stoet.

"Het is verschrikkelijk", treurt Ronny Delen die momenteel als prins Ronny I de scepter zwaait. "Zaterdagavond hield ik mijn wijkbal in de parochiezaal van Herenthout. Mijn schoonvader Jan was daar natuurlijk bij. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij een van de grootste gangmakers uit onze bende. Altijd vrolijk en niet te beroerd om nog op de dansvloer te staan. In de late uurtjes is hij dan te voet naar huis vertrokken. Sinds het overlijden van mijn schoonmoeder woonde hij alleen in zijn huis in de Leopoldstraat, nauwelijks enkele tientallen meters van de parochiezaal."

Het was in die woning dat een dochter van Jan haar vader vond. "Hij moet uitgegleden zijn en van de trap gevallen. Hij liep een ernstig schedelfractuur op. De hulpdiensten konden hem niet meer redden. Uiteraard hebben we het bal meteen stilgelegd. Aanstaande vrijdag bezoeken we nog wel de scholen. We zijn er allemaal zeker van dat Jan niet anders gewild zou hebben."

Op zaterdag volgt de begrafenis en daags nadien de eerste stoetzondag.

STEFAN LAENEN

Foto Dirk Van de Velde

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio