Winkeliers houden stoelendans

Winkeliers houden stoelendans

Winkeliers houden stoelendans

Print
Rumst - Het aantal winkeliers en zelfstandige uitbaters van een zaak is ook in Reet (Rumst) al jaren dalend. De komende weken en maanden vormen wel een grote uitzondering en zet volgens middenstadsvoorzitter Walter Janssens hopelijk een echte heropleving van het aantal winkels in. Dit weekend startte een ware stoelendans voor een aantal van hen. Bovendien worden later ook nog enkele leegstaande winkelpanden ingenomen door nieuwkomers.
Door het sluiten van bakkerij De Will aan de Eikenstraat is een hele verhuis van winkeliers in gang gezet. Op 10 februari sluit zaakvoerder Karine De Wachter daar de deur. Dit pand blijft echter niet leeg staan want Nathalie De Reyt van naastliggende baby- en kinderkledingboetiek La Loena ziet de mogelijkheid om naar dit groter pand te verhuizen. Het is haar bedoeling tegen eind juni , de tijd van de plaatselijke braderij, open te gaan.

Ondertussen heeft Sara Emmen, die in Bakkerij De Will tewerk gesteld was, het plan opgevat om zelf met een eigen brood- en banketzaak te starten. Ze is met haar man eigenaar van het pand waarin het huurcontract met Guido Cools van De Hoeve verliep wat een vroegtijdig einde zou betekenen van zijn fruit- en groentewinkel. Hij vroeg en kreeg ondertussen de goedkeuring om zijn activiteit in een container op het Brooikensplein aan de Begijnenbossen nog een jaar verder te zetten.

“In ben 59 en had het plan opgevat om tot mijn zestigste verjaardag mijn zaak open te houden” zegt Guido, die dit weekend de deuren van zijn tijdelijke zaak opende. “Door spijtige   omstandigheden zou dit niet gelukt hebben. Gelukkig kreeg ik de nodige toestemmingen om op deze manier mijn activiteiten verder te kunnen zetten.”

In de rand van dit alles raakte ook nog bekend dat in maart een ‘volautomatische’ zonnebankstudio aan de Processieweg en later een chocolatier-koffie- en pannenkoekenhuis aan het Koningin Astridplein hun deur zullen openen. Bovendien zal   in de Eikenstraat,   enkele panden van de huidige winkel De Will verwijderd, alweer een nieuwe bakkerszaak zal openen.

Aan het einde van deze stoelendans is er het Argentakantoor dat momenteel een pand aan diezelfde Eikenstraat verbouwd om later van het Kon. Astridplein naar daar te zullen verhuizen. Jef WIJCKMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio