BIVV verklaart BV's dood in campagne

BIVV verklaart BV's dood in campagne

BIVV verklaart BV's dood in campagne

Print
Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) pakt vandaag uit met een choquerende campagne. In een radiospot worden twee bekende Vlamingen doodverklaard.

Het gaat om een fictief bericht waarmee het BIVV automobilisten wil sensibiliseren. Over welke BV's het gaat, is nog niet geweten. In de Waalse versie van de campagne zou het gaan om zangeres Sandra Kim en de in Vlaanderen onbekende komiek Patrick Ridremont.

Affiches

Tijdens de campagne zullen er ook affiches langs de wegen zichtbaar zijn. De slogan op de ene affiche, "Ook vandaag 2 verkeersdoden. Tot morgen? ", verwijst naar het feit dat verkeersveiligheid een verantwoordelijkheid is van iedereen. Het doel is om de weggebruikers bewust te maken van het feit dat we allemaal een bijdrage kunnen leveren om het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen.

Met de slogan op de andere affiche, "850 doden elk jaar. Niets mee te maken? ", herinnert het BIVV alle weggebruikers aan de verkeersveiligheidsproblematiek en wil het BIVV hen aansporen er iets aan te veranderen.

KoSn/Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws