Bart De Wever: "Ik moet nog anderhalf jaar door de hel"

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever stond dit weekend in het oog van de storm. Zijn uitspraak dat loketbeambten van de stad via hun kledij hun geaardheid niet mogen outen, leverde instemming, afkeuring en scheldmails op. Zelf is hij zwaar aangedaan na de zoveelste ‘rel’. “Ik vrees dat ik nog anderhalf jaar door de hel zal moeten.”

ikerremans

De Wever had er in een weekendinterview op gewezen dat het neutraliteitsprincipe voor loketbeambten ook inhoudt dat homoseksuele medewerkers hun geaardheid niet mogen tonen door een regenboogshirt te dragen.

Door De Wevers taalgebruik leidden sommigen uit datzelfde interview af dat hij homoseksualiteit als een keuze zag. Het leverde hem de openlijke afkeuring van Open Vld, CD&V en sp.a op, en zelfs van coalitiepartner Open Vld Antwerpen.

Hels weekend

De burgemeester hield er een hels weekend aan over. “Dit is het laagste wat ik ooit heb meegemaakt”, zucht de nauwelijks bekomen politicus die zijn mailbox vol scheldmails vond. De Wever benadrukt dat hij en zijn partij al jaren de gelijkberechting verdedigen, ongeacht seksuele geaardheid.

De burgemeester ziet de hele zaak als de zoveelste aanval op zijn persoon. En hij is dat grondig beu. “Sinds ik in Antwerpen de macht heb, is niets nog normaal. Als ik mijn mond open, is het ambras, ook als ik die absoluut niet zoek. Het is schandalig. Ik vrees dat ik nog anderhalf jaar door de hel zal moeten (dan zijn het verkiezingen, red.)."

PG, WD Foto BHUL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER