Essens verzet beklimt Alpe d'Huez voor het goede doel

Essens verzet beklimt Alpe d'Huez voor het goede doel

Essens verzet beklimt Alpe d'Huez voor het goede doel

Print
Essen - Vijf Essense dames hebben besloten om de Alpe d’Huez te gaan beklimmen om op die manier geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Renate, Kitty, Katia, Diana en Marie-louise noemen zichzelf het Essens Verzet en zijn vastbesloten hun doel te bereiken.
Het idee ontstond onder het genot van een borrel en met een lach en een traan. “Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving die of aan het strijden is tegen kanker of helaas de strijd heeft verloren”, vertelt Renate van Rijen. Wat toen een idee was, is ondertussen uitgegroeid tot een missie. Alpe d’HuZes is een sportief evenement waar wij als dames-team aan zullen deelnemen. Al fietsend zal ons team, ‘Het Essens Verzet’, deze berg bedwingen.”

“Omdat binnen ons team familieleden aan het strijden zijn tegen kanker en er familieleden zijn die deze strijd al hebben verloren willen we ons in zetten voor de organisatie Alpe d’HuZes”, vertelt Renate verder. “We willen zo ons steentje bijdragen om onze dierbaren meer kansen te bieden, om samen een vuist te maken tegen kanker.”

Het vijftal heeft al enkele sponsoracties achter de rug. ““We hopen natuurlijk om veel geld voor kankerbestrijding te kunnen ophalen. We hebben bijvoorbeeld kerstmutsen verkocht, bierpromotiemateriaal verkocht op het kerstbierfestival hier in Essen, Nieuwjaarsborrels gepresenteerd in een lokale kroeg. Op het burgemeestersfeest werd een eigen kruidenlikeur aan de burgemeester aangeboden. Ook hij staat achter onze opdracht.”

Carnavalskraker

Om nog meer geld in het laadje te brengen hebben de dames een heuse carnavalskraker opgenomen en zullen ze meelopen in de carnavalsstoet op zaterdag 10 februari in Essen. “Er komen nog een hoop sponsoracties aan zoals concerten, spinningsmarathons en een restaurantdag”.

Inmiddels is het Essens Verzet al goed gekend in Essen. “De betrokkenheid is groot”, vertelt Renate nog. “Dit merken we doordat we veel positieve reacties en steun krijgen van verschillende organisaties. Zo mogen we bij Sportplaza gebruik maken van een speciaal virtual spinning programma om ons voor te bereiden op onze Alpe d'Huezbeklimming. Mensen bieden ook spontaan hun hulp aan bij de sponsoracties. Onze missie luidt ‘Opgeven doe je met je verstand, en doorvechten met je gevoel en met een sterk doel voor ogen’.

De dames hebben ook een eigen Facebookpagina en een website over het wel en wee van de acties en hun strijd tegen kanker.

www.hetessensverzet.be

Op de foto:

De dames van het Essens Verzet samen met burgemeester Gaston Van Tichelt en schepen van sport Brigitte Quick.

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio