Brandweermannen zamelen 3.800 euro in voor collega’s van Long Beach NY

Print

Brandweermannen zamelen 3.800 euro in voor collega’s van Long Beach NY

Essen - Dankzij de solidariteit van de brandweermannen en de Essense bevolking werd een bedrag van 3.800 euro verzameld voor het vrijwillige brandweerkorps van Long Beach NY, een kuststadje dat werd getroffen door superstorm Sandy.
Long Beach NY is een kuststadje op een boogscheut van New York City op Long Island. “Ze zijn daar wel wat gewoon wat orkanen betreft”, vertelt brandweerman Sammy Groenen, “maar het was nog nooit zo erg geweest als die nacht van 29 en 30 oktober. Zowat alle gebouwen in de stad raakten beschadigd en ook het brandweerkorps deelde zwaar in de klappen. Een groot deel van het materiaal en voertuigen werd vernield en met de beperkte middelen die er resten bleven de 150 vrijwilligers van Long Beach Fire Department (LBFD) zich dag na dag inzetten om de noodlijdende bevolking te helpen.” De brandweermannen hebben als inwoner ook zelf veel schade geleden. Om die reden wilde de Essense brandweer hun overzeese vrienden een hart onder de riem steken door hen een financieel ruggensteuntje te geven waarmee zij een deel van het verloren materiaal kunnen vervangen.

Om extra geld in het laadje te brengen werden er fleece-mutsen met het wapenschild van de gemeente Essen verkocht. "De mutsen werden te koop aangeboden worden tijdens de Grote Prijs Rouwmoer op 22 december", zegt Sammy Groenen. "Ook bij dagbladhandel Essen-Press, bij onze brandweermannen en tijdens het Bal van de Pompiers konden mensen een muts kopen. Met deze opbrengst en nog andere acties werd uiteindelijk het bedrag van 3.800 euro binnengehaald.

“Uit de laatste berichten die we van over zee hebben gekregen, is gebleken dat nog verschillende voertuigen buiten dienst zijn of onherstelbaar zijn beschadigd”, weet Groenen. “NY Brandweerman Scott Glazer woont met zijn gezin nog steeds in bij zijn schoonzus in Suffolk, op een uur rijden van Long Beach. Het zal nog geruime tijd duren voor zijn huis, en dat van vele anderen, terug bewoonbaar zal zijn. Ook het plaatselijke ziekenhuis hoopt men zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.”

Brandweer Essen en vooral de collega’s van LBFD zijn de bewoners van Essen uiterst dankbaar voor hun solidariteit.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio