Eerste schepen wil loon deels inleveren

Eerste schepen wil loon deels inleveren

Eerste schepen wil loon deels inleveren

Print
Mechelen - Mechels eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) is bereid een deel van zijn loon in te leveren. Hij legt het voorstel nu voor aan zijn partijgenoten in het schepencollege.

Dat de schepenen in Mechelen zoals wettelijk bepaald opslag krijgen, net nu de stad zwaar moet besparen, heeft bij de publieke opinie voor flink wat commotie gezorgd. En dus komt Hendrickx met het voorstel op de proppen om ook zelf in te leveren. "Als ambtenaren moeten inleveren, als je jobs en premies schrapt, kan dat een duidelijk signaal zijn", stelt de eerste schepen. "Ik wil er trouwens op wijzen dat collega's als Katleen Den Roover en Walter Schroons sinds kort minder verdienen, net door hun engagement als schepen."

De boodschap kwam aan bij burgemeester Bart Somers (Open Vld), die zondag prompt een overleg organiseerde met zijn coalitiepartners. Daaruit volgde de communicatie dat het stadsbestuur meer dan tien procent zal besparen op haar kabinetten, en nog eens 15 procent op de politieke fracties. "Ook al zijn ze op dit moment bij de laagste van alle centrumsteden. Loonsverminderingen kunnen wij overigens niet inschrijven in de begroting. Wij zullen dit thema dus aankaarten bij de Vlaamse en federale overheid", reageert burgemeester Somers.

Lees ook: Mechelse schepenen krijgen opslag
Mechelen schrapt premies om te besparen
Schepencollege levert geen loon in

Lees meer in de maandageditie van de Gazet van Mechelen.

SVH
Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio