Inbrekers gevat na klopjacht

Inwoners van Hoogstraten wisten zaterdagavond rond 18 uur niet wat ze ervan moesten: de ene politieploeg na de andere scheurde door het centrum en boven het stadje cirkelde een politieheli door het nachtelijke luchtruim. Met een fel zoeklicht onderaan het toestel. Klopjacht op de fameuze aanrander die de streek onveilig maakt? Ontsnapte gevangenen?

"Nee hoor, drie kerels die een inbraak pleegden in de Lindendreef", licht korpschef Marc Snels toe. Dat de politie zo massaal ter plaatse was, bleek een gelukkig toeval: "We hadden extra ploegen op de baan in het kader van een overlastactie. Omdat er een heli standby was in Melsbroek hebben we die gevraagd te komen helpen. Er kwamen ook twee speurhonden assistentie verlenen."

Geseind

Uiteindelijk grepen de politie het trio in de kraag. Eentje had zich plat op zijn buik in de auto gelegd, maar dat werd bemerkt door attente buurtbewoners. De andere twee, een Albanees en een Kosovaar, werden tijdens hun vlucht gegrepen. Een van de twee staat internationaal geseind. Daarom wacht het gerecht nog wat speurwerk zaken waar de kerel mogelijk aan gelinkt kan worden.

Lees meer in de maandageditie van Gazet Van Antwerpen

Marc HELSEN Foto: Onze correspondent Ivan Van Driessche staat met zijn auto op de plaats waar een van de dieven in volle vaart de straat op liep. “Ik moest alles dichtgooien of ik had hem aangereden”, zegt hij. Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio