Celebs

Ruzie tussen Gaston Berghmans en Peter Van den Begin nog niet bijgelegd

Print

Ruzie tussen Gaston Berghmans en Peter Van den Begin nog niet bijgelegd

Opmerkelijke aanwezige woensdag bij de première van Frits & Franky was komiek Gaston Berghmans. Toch blijkt zijn ruzie met Peter Van den Begin nog altijd niet bijgelegd.

In 2010 schreef Gaston Berghmans naar aanleiding van Oud België, de bejubelde fictiereeks van Peter Van den Begin over de Ancienne Belgique, een vlammende open brief naar een krant waarin hij zijn ontgoocheling niet wegstak. “Oud België? Theaterke Hoepsakee was beter geweest”, vond de komiek.

Volgens Berghmans maakte Van den Begin de artiesten (zoals Berghmans) die vroeger in de échte Antwerpse Ancienne Belgique hadden opgetreden, belachelijk. Van den Begin pareerde de kritiek door te stellen dat Gaston Berghmans (die in maart 87 wordt) nu echt oud was geworden en kennelijk niet verstond wat fictie was.

"Nog steeds kwaad"

De aanwezigheid van Gaston Berghmans op de première van Van den Begins nieuwe film (hij speelt Frits in Frits & Franky) doet vermoeden dat de plooien gladgestreken zijn. “Nee, Peter spreekt nog altijd niet tegen mij. Hij is nog altijd kwaad”, zegt Berghmans als we hem opbellen. “Ook woensdag hebben we geen woord gewisseld. Nu ja, dat kon ook niet, want het was erg druk.”

Volgens Berghmans komt het niet meer goed. “Hij is twee jaar geleden ook zo brutaal geweest door mij een oude vent te noemen. Dat heeft mij toen echt gekwetst. Zelf ben ik niet meer boos op hem. Och, op mijn leeftijd trekt een mens zich dat niet meer aan. Ik heb genoeg andere vrienden.”

"Te lawaaiig"

Berghmans kon woensdag niet lachen met Frits & Franky. “Het is te druk en lawaaiig voor mijn leeftijd, maar ik denk dat het voor de jeugd wel een toffe film kan zijn. De acteerprestaties van Reinhilde Decleir en Axel Daeseleire vond ik wel heel sterk.”

Peter Van den Begin wou gisteren liever geen commentaar geven.

KMa / RaLi

NIET TE MISSEN