1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Cath Luyten haalt stellen uit elkaar

Marcel Vanthilt (55) gaat vanaf 10 februari op zoek naar het 'perfecte koppel' in het gelijknamige nieuwe één-programma. Hij wordt hierin bijgestaan door Cath Luyten (35). Die moet de paren 2 dagen voor de opnames uit elkaar halen en ze naar een geïsoleerde locatie brengen. "Wellicht hebben ze mij voor die job gekozen omdat mensen het van mij kunnen verdragen dat ik zomaar op hun werk of thuis opduik."

tandries

"Voor alle duidelijkheid: dit is het programma van Marcel, mijn aandeel is heel klein", zegt Luyten in Het Nieuwsblad. "Je ziet mij alleen in het begin van het programma. Ik word uitgestuurd om de koppels 48 uur voor de start van het programma uit elkaar te halen." Tijdens die afzondering moeten ze elk apart een reeks opdrachten uitvoeren. Na 2 dagen worden ze naar de studio gebracht voor een quiz over elkaar. Op het einde van het programma zouden de twee moeten weten of ze 'het perfecte koppel' zijn of niet.

Kriebels

Wat is volgens Luyten een perfect koppel? "Een koppel dat samenblijft, is niet noodzakelijk een goed koppel", vertelt ze aan de krant. "Samenblijven klinkt zo berustend. Als de kriebels regelmatig terugkomen, zit je als koppel wel goed. Van vrienden zeg je nooit: dat is geen goed koppel. Tenzij ze uit elkaar gaan. Dan kun je zeggen: ik heb altijd geweten dat dit geen goed koppel was."

Hoe zit het met haar en Frank Raes? "Ik moet eerlijk zeggen dat ik die relatietest uit dit programma ook wel eens zou willen doen, puur uit nieuwsgierigheid. Ik weet niets van voetbal maar dat maakt het juist fijn. We werken al allebei voor televisie, ik ben blij dat we verschillende interesses hebben. Anders ben je snel uitgepraat."

Vastgoed

Jobs in de regio