Kan groot DNA-onderzoek in Nederland mysterie rond kasteelmoord oplossen?

Kan groot DNA-onderzoek in Nederland mysterie rond kasteelmoord oplossen?

Kan groot DNA-onderzoek in Nederland mysterie rond kasteelmoord oplossen?

Print
Nu bekend is dat Ronny Van Bommel Stijn Saelens (foto) heeft vermoord, willen de speurders van het parket van Brugge zo snel mogelijk weten wie de Nederlander geholpen heeft bij de kasteelmoord. Daarvoor wordt gedacht aan een grootschalig DNA-onderzoek bij onze noorderburen, en dan vooral in de omgeving van de al eerder opgepakte Eindhovenaar Tinus van Wesenbeeck. Dat schrijft een krant van De Persgroep.

De moordenaar van Stijn Saelens is afkomstig van Bergeijk, een Nederlandse buurgemeente van Lommel. Anton was de officiële voornaam van Van Bommel, maar iedereen noemde hem ‘Ronny’. De laatste maanden van zijn leven was hij erg ziek.

Op 7 mei vorig jaar overleed hij aan kanker. De Brugse speurders zijn er zeker van dat hij betrokken was bij de moord op de Wingense kasteelheer, vandaag precies een jaar geleden, maar denken niet dat Van Bommel alleen heeft gehandeld.

Van Bommel staat bekend als iemand uit het criminele milieu. In 1998 al werd hij veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een huurmoord. Samen met een 21-jarige Ierse kompaan schoot hij op klaarlichte dag op een drugssmokkelaar in Valkenswaard. Ze zouden wraak genomen hebben voor een fout gelopen drugsdeal. Van Bommel zat uiteindelijk vijf jaar vast.

NV

Nu in het nieuws