Schepen Heylen: "Stadsdichter­schap niet in vraag gesteld"

Print
Schepen Heylen: "Stadsdichter­schap niet in vraag gesteld"

Schepen Heylen: Stadsdichter­schap niet in vraag gesteld

Antwerpen - "Het stadsdichterschap an sich wordt niet in vraag gesteld en mocht die indruk toch zijn gewekt ben ik het er absoluut niet mee eens", zei schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) als reactie op de uitspraken van N-VA-fractieleider André Gantman.

Tijdens de gemeenteraad van afgelopen maandag dropte Gantman een bommetje door het einde van het stadsdichterschap te opperen. Hij ziet voor auteurs meer een rol weggelegd in het integratieproces van nieuwkomers.

"Wij blijven de stadsdichters omarmen", zei schepen Philip Heylen woensdag formeel op Radio 1. "Stadsdichters blijven een belangrijke rol spelen als ambassadeurs van de Nederlandse taal en in het taalintegratieproces. Het zou heel vreemd zijn mochten we deze belangrijke ambassadeurs onthoofden."

Heylen maakte zijn standpunt naar eigen zeggen al duidelijk aan Gantman, die met zijn N-VA samen in de coalitie zit met CD&V. "Ik heb hem er op aangesproken dat er geen sprake kan zijn van het afschaffen van het stadsdichterschap."

"Goede investering"

Heylen is het er wel mee eens dat de stadsdichter nog meer betrokken kan worden in het integratieproces. "De invulling van de rol van de stadsdichter is elke keer anders. Het is alleszins een hele goede investering die blijvend is voor Antwerpen."

Lees ook: Gantman wil af van stadsdichter

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio