1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

PZR verandert naam net op tijd in You’r In

You’r In is de opvolger van PZR Tongerlo of PZR Kempen, een naam die vanaf 2 februari niet meer gebruikt mag worden op straffe van een dwangsom. You’r In vindt plaats op 27 juni, op dezelfde dag als Pennenzakkenrock op het Zilvermeer. Tegen 2020 wil het actief zijn in acht landen.

ikerremans

De ex-organisator van Pennenzakkenrock stelde gisteren zijn nieuwe festival voor op Sporta. Met Maureen (ex-Idool) en Brahim heeft hij alvast twee bekende muzikale gezichten. 3m8S, Jill Shaw, Laura Omloop en Fabian vullen de muzikale affiche verder aan. Daarnaast komt er nog een internationale topact die binnenkort wordt bekendgemaakt.

“We hebben momenteel 14.000 inschrijvingen”, aldus organisator Geert Torfs. “Met You’r In kiezen we bewust voor een nieuwe naam. We willen het familiale benadrukken. We voorzien op 27 juni een podium van dertig meter, een Aquapark met tientallen waterattracties, heel wat spectaculaire randanimatie en een sportdorp. We werken samen met de Vlaamse Sportfederatie om minder bekende sporten bekend te maken. En uiteraard verliezen we ook het educatieve aspect niet uit het oog."

De naam You’r In is er net op tijd gekomen, want de rechtbank van koophandel gaf de provincie gelijk in de rel rond het gebruik van de naam PZR, die sterk deed denken aan Pennenzakkenrock. Als Relax VOF de naam toch nog gebruikt, riskeert het vanaf 2 februari een dwangsom van 1250 euro per inbreuk te moeten betalen, met een maximum van 500.000 euro. “We hopen dat de organisator van het festival in Tongerlo inziet dat hij scholen heeft misleid en dat hij die ook gaat terugbetalen”, aldus gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA).

Geert Torfs wil er niet te veel woorden aan vuil maken. “We zien nog wel hoe we dat regelen. Feit is dat we zelfs na het bekendmaken van de andere locatie nog 6000 extra inschrijvingen binnenkregen. Wij gaan voor ons eigen nieuw verhaal en willen niet meer omkijken.”

Toon Verheijen Foto Hilde Van Geirt

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio