Aalsterse N-VA moet het ontgelden tijdens carnaval

Aalsterse N-VA moet het ontgelden tijdens carnaval

Aalsterse N-VA moet het ontgelden tijdens carnaval

Print
Aalst - De Aalsterse N-VA, met burgemeester Christoph D'Haese en schepen Karim Van Overmeire op kop, moet het tijdens de komende carnavalsstoet op een tiental van de zeventig wagens ontgelden.

"As ge 't anders emballeirt, es er niet gebeird", zeggen de carnavalisten over politieke familiewissels van N-VA-burgemeester Christoph D'Haese (ex-Open Vld) en schepen Karim Van Overmeire (ex-Belang). 'De Melkmoilen' suggereren een aantal integratievertalingen: Un oignon, tooseemwee Fête nationale, Oilsjt Carnaval Beaucoup de monde, en stelt ook voor dat de burgemeester voortaan "Kristof" D'Haese heet.

"Dit is een graadmeter over de manier waarop je als politicus meespeelt", verduidelijkt Karim Van Overmeire (N-VA). "Ik denk dat elke politicus wil tekenen om in de stoet aanwezig te zijn. Het is een eer, zelfs al drijft men de spot, al gaat het natuurlijke om milde en vriendelijke spot. Dat is het lot dat je moet ondergaan in Aalst."

Andere lokale thema's die de revue passeren zijn onder meer de veiligheidscamera's, het verenigingsleven, openbare werken, het 'drankfeestje' in een verzorgingsinstelling, de 'ovenkoeken' op de menukaart van de cafetaria in het nieuwe crematorium, een postuum eerbetoon voor acteur Odilon Mortier en een koekje van eigen deeg voor ouderdomsdeken Keizer Kamiel: "Geeft Kamiel de giëst, weer e volksfiëst?!"

Opvallend weinig nationale thema's, behalve lachen met homohaat, Walter Capiau en "Zot van A!", de cupmaat welteverstaan. De 85ste zondagsstoet met 70 wagens, maar allicht ook opnieuw met ruim 200 "losse groepen" die voor "peper en zout" zorgen, vindt plaats op 10 februari.

Foto: Mia De Brouwer, Karim Van Overmeire, Sarah Smeyers en Christoph D'Haese. FOTO Gert Cools

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio