Gerecht zoekt tweede dader kasteelmoord

Verschillende Vlaamse kranten geven maandag bijkomende details over de identiteit van de vermoedelijke moordenaar van Stijn Saelens. Een aantal kranten schrijft dat de intussen overleden dader de Nederlandse crimineel Ron(ald) Van Bommel was. De speurders zouden er ook van uit gaan dat de dader niet alleen handelde. "Dat dode lichaam kan hij moeilijk in zijn eentje verplaatst hebben".

jatimmermans

Afgelopen weekend kreeg het onderzoek naar de kasteelmoord een vreemde wending. Een jaar na de feiten kwam het Brugse parket met het nieuws dat de moordenaar van Stijn Saelens was ontmaskerd op basis van DNA-onderzoek maar dat de man in mei 2012 was overleden.

Lees ook: Moordenaar Stijn Saelens is bekend

Volgens de kranten gaat het om de Eindhovenaar Ron Van Bommel, een man met een crimineel verleden. Zo was hij volgens Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen in 2000 betrokken bij een drievoudige moord op drie Ierse drugsdealers in Scheveningen. Samen met een handlanger zou hij ook een xtc-dealer in Valkenswaard hebben omgebracht, zo schrijven de kranten. Op het moment van de moord op Saelens was Van Bommel terminaal ziek. Hij overleed enkele maanden na de moord (in mei 2012) aan pancreaskanker.

Volgens een krant van De Persgroep zoekt het gerecht nog een tweede dader. "We zijn ervan overtuigd dat hij niet alleen was, want het dode lichaam kan hij moeilijk alleen versleept hebben. We zoeken nog meer uitvoerders. Het feit dat hij dood is, betekent dat we van hem nooit meer zullen vernemen wat de precieze opdracht was", zo wordt procureur Jean-Marie Bervkens geciteerd.

Foto Photo News

MEER OVER Wingene