'Passio secundum Johannem' van JS Bach door het Koninklijk Koor Sint Cecilia

Om haar 185 jarig bestaan te vieren, stelt het Koninklijk Koor Sint Cecilia haar nieuwste project voor: de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het is een muzikale vertelling van het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens Johannes.

Tilborghs Margo

De uitvoeringen zijn op 23 maart 2013 in de St. Antoniuskerk te Essen om 19.30 uur en op 24 maart 2013 in de St. Josephkerk in Roosendaal om 15.00 uur. “Het werd een keuze met zeer veel uitdagingen”, zegt secretaries Marijke Bal. “Het is een relatief onbekend werk voor de meeste van ons, een moeilijkheidsgraad die we hadden onderschat en niemand waarachter we ons kunnen verschuilen. Geen bevriende koren of muzikanten. Nee, deze keer doen we het alleen.”

Solisten zijn: Philip Defranq (tenor), Sandra Paelinck (alt), Valerie Vervoort (sopraan), Ludwig van Gijsegem (tenor) en Dries De Crom (bas). Het begeleidend ensemble is een gelegenheidsensemble, samengesteld uit muzikanten van het Vlaams Symfonisch Orkest en pianiste Ellen Schepers. Het project staat onder de bezielende leiding van Bart Van Casteren. Het koor is inmiddels geen onbekende meer in Essen en in Roosendaal. “In 2008 hebben wij de Carmina Burana uitgevoerd en in 2011 de Requiem van Verdi, beide in Schouwburg de Kring”, vertelt Marijke Bal. “Helaas waren deze projecten zo groot dat ze niet in Essen konden worden uitgevoerd. De Johannes Passion kunnen wij gelukkig ook in Essen uitvoeren.”

Kaarten zijn te bestellen via email en kosten in voorverkoop € 15,00 en aan de kassa € 17,50. Ze zijn te bestellen via st.ceciliakoor@telenet.be of via de website: www.ceciliakoor.be of bij Apotheek Van Schil in de Nieuwstraat 29 te Essen en bij de koorleden.

Koorleden

Het koor is nog steeds op zoek naar bassen en tenoren. Wellicht niet meer om de Johannes Passion mee uit te voeren, maar zeker voor concerten en uitvoeringen in de toekomst. Voor meer informatie kunt u mailen naar st.ceciliakoor@telenet.be

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio